•  
  •  
  • Home
  • /Thuispagina-old

Thuispagina-old

Welkom op nieuweorde.be

Deze site stelt zich in eerste instantie tot doel beschouwingen te maken bij de begrip ‘Nieuwe Orde’ van tussen  de beide wereldoorlogen, en het bestuderen van deze hernieuwingsbewegingen die een maatschappelijke hernieuwingsdrang als oogmerk hadden. Hoewel niet al deze  tijdens de bezetting uiteindelijk de stap naar de collaboratie hebben gemaakt, wensen we eveneens een antwoord te bieden op de enorme complexiteit van het ganse collaboratiegebeuren die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Vlaanderen heeft afgespeeld.

Naast het bestuderen en nuanceren van Nieuwe Orde als historisch verschijnsel, willen we ons ook verdiepen in haar uiterlijke verschijningsvormen. Met betrekking tot dit laatste wil deze site zich ook tot doel stellen verzamelstukken (uniformstukken, insignes, eretekens, foto’s en documenten) met betrekking tot de verschillende organisaties te tonen.

We verzoeken personen met neonazistische sympathieën deze site onmiddellijk te verlaten daar ze niet aan jullie verwachtingen zal voldoen.

Indien u vragen zou hebben of eventueel interessante verzamelstukken zou bezitten, kunt u ons steeds e-mailen op info@nieuweorde.be

Kies uit bovenstaand keuzemenu om verder te gaan…